Дональд Трамп / фото REUTERS

За останній рік президент США Дональд Трамп набрав вагу, має ожиріння і підвищений рівень холестерину в крові. Однак у нього залишається «дуже хороше здоров'я в цілому», згідно з результатами щорічного медичного огляду, проведеного минулого тижня.

Про це пише Reuters.

Трамп відомий своєю любов'ю до гамбургерів і добре приготованих стейків, а також відразою до спортзалу. У минулому році лікар попереджав його, що йому потрібно змінити свою дієту і почати займатися спортом. Але 72-річний президент набрав майже два кілограми – з 108,4 кг до 110,2 кг (243 фунта). Це перенесло індекс маси тіла Трампа в категорію ожиріння, що збільшує ризик серцевих захворювань і пов'язано з більш високим ризиком розвитку раку.

Відео дня

«Він безумовно має занадто велику вагу», – сказав доктор Метью Соррентіно, кардіолог з університету Чикаго.

Однак лікар Трампа сказав, що здоров'я президента в порядку.

«Враховуючи всі результати лабораторних досліджень, обстеження та рекомендації фахівців, я вирішив, що у президента в цілому дуже хороше здоров'я», – сказав лікар Шон Конлі.

Reuters відзначає, що минулого року лікар Трампа наказав йому спробувати скинути від 10 до 15 фунтів (4,5-6,8 кг), краще харчуючись і займаючись фізичними вправами. І хоча помічники казали, що протягом року він найчастіше вибирав рибу заміть червоного м'яса, його основним джерелом вправ залишався гольф