REUTERS

Політолог Григорій Перепелиця вважає, що агресію президента Російської Федерації Володимира Путіна можуть зупинити тільки два фактори - падіння економіки його країни і військова поразка.

Читайте такожPolitico: Росія мріє стати «шісткою» Китаю у захопленні світу

Главу РФ тільки частково зупиняють дії США, тому він продовжує війну, не відійшов від своїх цілей і змінює методи, розповів експерт в ефірі Радіо Свобода.

Відео дня

За словами співрозмовника, стратегія російського лідера дуже гнучка, він діє в кількох напрямках - Білорусь, Азовське море, Балтика, вибори у Франції, Німеччині, Brexit (вихід Британії з ЄС), "скрізь суне свій ніс".

"Він фактично "підпалює" Європу з багатьох сторін. І буде продовжувати війну, поки не будуть контрзаходи з боку Заходу настільки відчутними, що впаде його економіка", - заявив Перепелиця.

Політолог підкреслив, що російська економіка поки не падає і не збирається падати. "Стагнація, яка є, цілком для Путіна прийнятна і для російського суспільства. І друге - військові втрати, військова поразка. Тільки ці два чинники можуть зупинити Путіна", - сказав аналітик.