Група Queen, яка виступила з британським співаком Адамом Ламбертом, відкрила кінопремію.

Фаворитом за кількістю номінацій виявився фільм "Богемна рапсодія" - 4 статуетки.

Читайте також"Рома" отримала "Оскар" як кращий іноземний фільм

"Зелена книга" отримала "Оскар" в номінації "Найкращий фільм".

Актор Рамі Малек став переможцем в номінації "Найкраща чоловіча роль" у фільмі "Богемна рапсодія", а актриса Олівія Колман отримала "Оскар" за найкращу жіночу роль у фільмі "Фаворитка".

Спайк Лі отримав нагороду за "Найкращий адаптований сценарій" своєї картини "Чорний кланівець".

Відразу трьох нагород удостоївся фільм "Чорна пантера" - найкраща музика до фільму, найкраща робота художника і найкращі костюми.

Одним з найяскравіших моментів став емоційний виступ Леді Гаги спільно з Бредлі Купером. За пісню Shallow співачка отримала свій перший "Оскар".

Нагадаємо, що в цьому році церемонія "Оскар" вперше пройшла без основного ведучого. Після того, як через скандал у зв'язку з гомофобним висловлюваннями актор Кевін Харт відмовився вести церемонію, організатори "підключили" до церемонії цілу низку знаменитостей, які виходили на сцену – це Деніел Крейг, Вупі Голдберг, Брі Ларсон, Дженніфер Лопес, Гері Олдмен, всього 13 голлівудських зірок.

У цьому році найбільше номінацій на "Оскар 2019" отримали фільми: "Чорна Пантера", "Чорний клановець", "Рим", "Фаворитка", "Зелена книга", "Зірка народилася".