Ілюстрація / REUTERS

Рада Європейського Союзу запровадила обмежувальні заходи проти семи міністрів режиму Башара аль-Асада.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Наголошується, що це рішення враховує останні урядові зміни у Сирії.

Відео дня

Читайте такожУ Сирії сьогодні може відбутися вирішальний бій проти терористів «Ісламської держави» - ЗМІ

Відтепер під санкції ЄС потрапили 277 осіб, проти яких запроваджено заборону на в'їзд в ЄС та замороження активів. Вони відповідальні за насильницькі репресії проти цивільного населення у Сирії, мають зиск від сирійського режиму чи підтримують його, або також пов'язані з такими особами.

Також раніше були заморожені активи 72 компаній з огляду на ситуацію у Сирії. Санкції ЄС включають ембарго на постачання нафти, обмеження торгівлі та інвестицій, замороження активів сирійського центрального банку в межах ЄС, обмеження на експорт зброї та озброєння, спорядження, яке може бути використано для внутрішніх репресій, а також на спорядження і технології для моніторингу або перехоплення Інтернет-зв'язку або телефонного зв'язку.

Санкції Євросоюзу діють з 1 грудня 2011 року та переглядаються на щорічній основі. Наступний перегляд санкцій має відбутися до 1 червня 2019 року. Як наголошується у висновках Ради ЄС від 16 квітня 2018 року, ЄС продовжуватиме розглядати подальші обмежувальні заходи проти Сирії, поки триватимуть репресії.

В ЄС заявляють, що як і раніше, віддані знаходженню тривалого і справжнього політичного урегулювання конфлікту у Сирії.