REUTERS

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас вперше з 1991 року відвідав Північну Македонію, причому історичний візит в Скоп'є став можливий після офіційного перейменування колишньої Македонії в Республіку Північна Македонія.

Читайте такожЩе одна країна ратифікувала протокол про вступ Північної Македонії в НАТО

Про це повідомляє BBC. «Вперше прем'єр-міністр Греції відвідує Північну Македонію. Справді історичний день», - написав у Twitter македонський прем'єр Зоран Заєв, виклавши селфи з Ціпрас, зняте біля будівлі парламенту в Скоп'є.

Відео дня

Ціпрас став першим прем'єр-міністром Греції, який зважився на візит в Скоп'є з моменту отримання сусідньою країною незалежності.

2 квітня глава грецького уряду привіз в Північну Македонію значну делегацію з 10 міністрів свого кабінету, а також понад 70 представників бізнесу, повідомляє газета «Kathimerini».

Між сторонами будуть підписані численні угоди про економічне співробітництво, поглиблення взаємодії Афін і Скоп'є в області розвитку інфраструктури, енергетики та оборони.

Офіційні Афіни підкреслюють, що візит Ціпраса в сусідню країну є наочним підтвердженням «провідної ролі Греції в південно-східній Європі за рахунок просування порядку миру, стабільності і економічного зростання».

Як повідомляв УНІАН, парламент Македонії ухвалив рішення про перейменування країни в Північну Македонію 29 січня.