Кірстен Нільсен / REUTERS

Дональд Трамп оголосив, що міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен залишає свій пост.

Вона займала цю посаду з грудня 2017 року, передає Бі-Бі-Сі.

Президент Трамп подякував Нільсен у Twitter за службу й написав, що вона буде тимчасово замінена комісаром з митних і прикордонних питань Кевіном МакАлінаном.

Відео дня

У США Нільсен жорстко критикували за захист деяких із найбільш суперечливих законів Трампа, що стосуються охорони державних кордонів країни.

Читайте також20 штатів США виступили проти оголошеного Трампом надзвичайного стану

Саме її міністерство відповідало за реалізацію запропонованого будівництва прикордонної стіни й поділу сімей мігрантів, і вона стала обличчям цих суперечливих заходів.

У червні минулого року протестувальники освистали Нільсен, коли вона їла в мексиканському ресторані у Вашингтоні. Але вона відмахнулася від демонстрації, написавши в Twitter, що вона буде працювати не покладаючи рук, щоб виправити погано працюючу імміграційну систему.

"Кажуть, що в неї були складні відносини з Трампом, хоча публічно вона незмінно демонструвала свою відданість президентської адміністрації", - пише Бі-Бі-Сі.

У суботу Нільсен написала в Twitter, що надзвичайно пишається роботою співробітників прикордонної служби, і похвалила їх за людяність, виявлену при захисті кордону.

Про те, що Нільсен залишає свій пост, стало відомо на наступний день після того, як Дональд Трамп відвідав кордон із Мексикою.

Кірстен Нільсен і Дональд Трамп біля кордону з Мексикою / REUTERS

Ще недавно він погрожував закрити цей пропускний пункт, але з того часу відступив і пообіцяв дати Мексиці рік на те, щоб вона зупинила практиковані тут незаконний ввіз наркотиків і проникнення нелегальних мігрантів.

Президент США наполягає, що ситуація на південному кордоні є кризовою, і оголосив надзвичайний стан в країні, минаючи Конгрес, щоб забезпечити фінансування свого плану будівництва прикордонної стіни.

Демократи опротестували цей крок і оголосили надзвичайне положення неконституційним.

Дональд Трамп вперше за два роки президентства застосував право вето щодо резолюції конгресу США про скасування його указу про надзвичайний стан.

Президент США вирішив використовувати режим НС, щоб виділити мільярди доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.