Нотр-Дам де Парі \ REUTERS

Крихітні мешканці собору Паризької Богоматері пережили пожежу, що знищила більшу частину його даху і шпиль.

Читайте також"Собор Паризької Богоматері" Гюго очолив список бестселерів Amazon

Раніше повідомлялося, що близько 200 тис. бджіл, що живуть у вуликах на даху Нотр-Дама, загинули, передає Бі-бі-сі. Насправді комахи неушкоджені і дзижчать, повідомив бджоляр собору Ніколя Жеан.

Відео дня

Він наглядав за трьома вуликами з 2013 року, коли було прийнято рішення встановити в рамках міської ініціативи щодо збільшення популяції бджіл в Парижі.

Вулики розташовані над ризницею в південній частині собору на відстані приблизно 30 м нижче рівня основного даху. За словами Жеана, вогонь їх не торкнувся.

Європейські бджоли - на відміну від інших різновидів - залишаються зі своїм вуликом при наближенні небезпеки, поїдаючи мед і продовжуючи захищати матку.

Звичайно, високі температури могли б являти для них ризик, але дим, як пояснив Ніколя Жеан, їх просто оп'янив. "Вуглекислий газ їх не вбиває, а п'янить, робить сонними", - сказав він.

Бджолярі досить часто використовують дим, щоб втихомирити комах і підібратися до їхнього вулику.

"Мені було дужешкода Нотр-Даму, бо це така чудова споруда, - сказав Ніколя Жеан - Але як же чудово, що бджоли вижили. Слава богу, що полум'я їх не досягло, це дійсно диво!"