REUTERS

Біля Мармурової арки в Лондоні з'явилося графіті на підтримку протестів активістів природоохоронної організації Extinction Rebellion. Авторство малюнка приписують відомому британському вуличному художнику Бенксі. Сам художник поки не підтвердив свого авторства

Про це повідомляє в п'ятницю, 26 квітня, газета Evening Standard.

Читайте такожУ Лондоні екоактивісти захопили частину Музею природознавства (фото)

Відео дня

Графіті намальовано на високому бордюрі в північно-східній частині Гайд-парку, де напередодні завершився 11-денний протест з вимогами активізації дій британської влади в боротьбі з кліматичними змінами на планеті.

На малюнку зображена дитина, що тримає в руці символічний знак із зображенням логотипу Extinction Rebellion. Цей логотип являє собою коло, всередині якого розташовані два трикутники, що змикаються у вигляді вісімки. Поряд з дитиною знаходиться іграшкова лопатка, встромлена в жменю землі, звідки з'явився паросток з зеленим листям. Зображення супроводжене написом: "З цього моменту завершується відчай і починається тактика".

Стилістика графіті нагадує твори Бенксі, хоча сам художник поки не підтвердив свого авторства.

Як повідомляв УНІАН, в Лондоні були затримані понад 700 активістів по боротьбі зі змінами клімату. Учасники протестів намагалися змусити уряд скоротити викиди парникових газів до нуля до 2025 року.