Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз наполягає на негайному припиненні ракетних ударів по Ізраїлю з території сектора Газа, які ведуть бойовики ісламістського угруповання "ХАМАС".

Читайте такожВ Ізраїлі остерігаються, що активісти можуть спробувати влаштувати протести під час трансляції Євробачення

Про це повідомляє ZN.ua.

Відео дня

"Деескалація цієї небезпечної ситуації терміново необхідна для забезпечення захисту життів цивільних осіб. Ізраїльтяни та палестинці мають право жити в умовах миру", - йдеться в заяві спікера зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич, поширеній увечері в суботу, 4 травня.

Як повідомляє УНІАН, 4 травня з території сектора Газа по ізраїльських поселень було випущено понад 200 ракет. Більшість з них були перехоплені системою ПРО "Залізний купол". Дві особи зазнали поранень, десятки тисяч людей евакуйовано до безпечної зони.

У відповідь на ракетні обстріли Армія оборони Ізраїлю завдала серію ударів по об'єктах бойовиків у секторі Газа. ЦАХАЛ повідомив про поразку 120 цілей, знищення підземного тунелю і ліквідації трьох терористів. В операції в секторі Газа ізраїльська армія задіяла танки та ударні вертольоти. Влада Ізраїлю розпорядилася закрити всі переходи на кордоні з сектором Газу на невизначений час.