Готель Pearl Continental в пакистанському місті Гвадар / REUTERS

Внаслідок нападу на п'ятизірковий готель у пакистанському портовому місті Гвадар загинули четверо співробітників готелю і один солдат.

Як повідомляє DW із посиланням на представників армії у провінції Белуджистан, під час восьмигодинної перестрілки зі збройними силами та спецоперації, яка тривала майже добу, вбито і трьох нападників.

Напередодні троє озброєних людей, застреливши охоронця на вході в готель Pearl Continental і увірвавшись всередину, відкрили вогонь, а пізніше заклали бомби в будівлі.

Відео дня

Перед початком силової операції військові евакуювали гостей готелю, що користується популярністю у приїжджих до міста бізнесменів і дипломатів. Служби безпеки перекрили доступ до будівлі і оточили злочинців на першому поверсі готелю.

Читайте такожУ Шрі-Ланці затримані головних підозрюваних в організації вибухів

За інформацією ЗМІ, готель був порівняно порожній через те, що ці дні припали на священний для мусульман місяць Рамадан.

Відповідальність за напад взяло на себе сепаратистське угруповання "Визвольна армія Белуджистану", що бореться за наділення провінції більшою автономією. Це одна з кількох таких організацій, що діють на території Белуджистану, в якому часто відбуваються сутички на етнічному та релігійному ґрунті.

Портове місто Гвадар на південному сході Пакистану - один з пунктів, через який проходить реалізовуваний Китаєм масштабний інфраструктурний проект "Новий шовковий шлях".

Збройний конфлікт у Белуджистані почався в 1948 році і триває дотепер. Суніти-белуджі, що живуть у Пакистані, Ірані та Афганістані, вимагають створення своєї незалежної держави. У Пакистані останніми роками напади сепаратистів відбуваються практично щомісяця, через них щорічно гинуть десятки людей. Пакистан неодноразово звинувачував Індію у підтримці сепаратистів.