Дональд Трамп / REUTERS

У 2018 році доходи президента США Дональда Трампа впали порівняно з попереднім роком.

Про це повідомляють Bloomberg і CNN з посиланням на фінансову виписку глави держави, яку опублікувало Управління урядової етики, передає РБК.

Прибуток була недоотриманий, зокрема, з курорту Мар-о-Лаго, де розташований приватний маєток Трампа.

Відео дня

Загальний розмір доходів президента США видання оцінюють по-різному, оскільки в документі відсутні точні цифри. Розмір доходу зазначений у вигляді діапазону сум. В результаті Bloomberg оцінює дохід президента у не менш ніж $421 млн, CNN - $434 млн. Обидва видання відзначають, що це менше, ніж у 2017 році, коли президент отримав не менше $450 млн доходу.

Читайте такожТрамп готується вдесяте стати дідусем

Загальний список активів Трампа налічує 551 позицію. Туди входять нерухомість, цінні папери, компанії. Так, курорт Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді отримав дохід у 22,7 млн доларів, що трохи менше, ніж у минулому році - близько $25,1 млн.

У січні 2019 року президент США заявляв, що його обрання на пост президента принесло йому великі фінансові втрати. "Я втратив величезну кількість грошей, виконуючи цю роботу", - сказав він, додавши, що не потребує грошей.

NYT також зазначає, що політичні фактори могли вплинути на фінансові показники мільярдера і господаря Білого дому. "Радикальна політика пана Трампа і все сильніші зіткнення з демократами позбавили його деяких потенційних клієнтів, особливо в таких містах, як Чикаго, де високий рівень підтримки демократів", - пише газета. Сини Трампа, які керують його бізнес-імперією, відмовилися від розширення деяких напрямів бізнесу, в тому числі відкриття нових готелів у США. Причиною цього вони називали складний політичний клімат.