Ілюстрація / REUTERS

Глава контррозвідувального відомства Німеччини бачить ризики в обміні секретною інформацією з Австрією через зв’язки цієї країни з Росією.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Welt am Sonntag.

Очільник Федеральної служби із захисту Конституції Томас Халденванг "висловив підозру" австрійській владі, з якою секретними даними діляться спецслужби європейських країн-партнерів, зокрема Німеччини.

Відео дня

Читайте такожКанцлер Австрії заявив про дострокові парламентські вибори через скандальне відео з росіянкою

Обмін даними йде через міністерства внутрішніх справ, а посаду глави МВС Австрії обіймає Герберт Кікл, представник ультраправої Австрійської партії свободи (FPÖ), яка опинилась у центрі скандалу через зустріч віце-канцлера Гайнца-Крістіана Штрахе з ймовірною племінницею російського олігарха з оточення Володимира Путіна.

Німецькі контррозвідники побоюються, що секретна інформація вже могла потрапити до Росії з Австрії.

Нагадаємо, 17 травня німецькі видання Süddeutsche Zeitung та Spiegel оприлюднили відео, на якому віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе та Йоганн Ґуденус, голова фракції АПС в австрійському парламенті, у липні 2017 році на віллі на острові Ібіца обговорюють можливість придбання впливового австрійського видання Kronen Zeitung невідомою жінкою. Ця зустріч, вочевидь, була організована як пастка для Штрахе.