Ілюстрація REUTERS

Військово-морські сили Корпусу вартових ісламської революції затримали на півдні острова Ларк в Перській затоці іноземний танкер з мільйоном літра контрабандного палива, йдеться в заяві центру зв'язків з громадськістю ВМС КВІР.

Читайте такожІран затримав танкер з мільйоном літрів контрабандного пального

У заяві наголошується, що на борту нафтового танкера, затриманого в неділю перебували 12 іноземців. "Вони планували перевантажити контрабандне пальне на іноземне судно, щоб потім його реалізувати", зазначається в ньому, передає IRNA.

У КВІР також спростували повідомлення про те, що ВМС вартою раніше затримали в Перській затоці ще один нафтовий танкер.

Іранський телеканал опублікував перше відео захоплення силами військово-морського флоту Корпусу Вартових Ісламської революції танкера в Ормузькій протоці.

5 липня 2019 року в Гібралтарській протоці британські морські піхотинці захопили іранський танкер з нафтою Grace 1. Як заявив головний міністр Гібралтару Фабіан Піккардо, "є всі підстави вважати, що Grace 1 перевозив партію нафти на нафтопереробний завод у Сирії.

Як повідомляв УНІАН, компетентні органи Гібралтару підтвердили наявність громадян України серед членів екіпажу затриманого нафтового танкера Grace 1.