Компетентні органи Гібралтару підтвердили інформацію про наявність українців серед екіпажу затриманого танкера / www.dp

Компетентні органи Гібралтара підтвердили наявність громадян України серед екіпажу затриманого нафтового танкера Grace 1.

Про це в коментарі УНІАН повідомив заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

Читайте такожСША звинуватили Іран в атаці на танкери в Оманській затоці

Відео дня

За його словами, український консул звернувся до поліції, митних органів і капітанії Гібралтара з проханням "підтвердити або спростувати наявність серед членів екіпажу громадян України".

"Портова адміністрація підтвердила, що серед членів екіпажу є громадяни України", - сказав він.

Також Кирилич уточнив, що "правоохоронні органи Гібралтара розглядають членів екіпажу танкера свідками у справі, а не правопорушниками".

При цьому він додав, що точна кількість українців уточнюється, бо йдеться про двох або трьох українців.

Раніше королівська морська піхота військово-морського флоту Збройних сил Великої Британії затримала біля берегів Гібралтару іранський нафтовий танкер Grace 1 з українцями на борту, що намагався доставити нафту в Сирію в обхід санкцій Європейського Союзу. Речник уряду Гібралтару зазначив, що екіпаж, який перебуває на борту танкера, переважно складається з громадян Індії разом з декількома представниками Пакистану і України.