Олексій Навальний / REUTERS

Опозиційний політик Олексій Навальний, який відбуває 30-добовий адміністративний арешт, в неділю, 28 липня, був госпіталізований з діагнозом "гостра алергічна реакція".

Як повідомила прес-секретар Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального Кіра Ярмиш у своєму Twitter, у нього спостерігався сильний набряк обличчя, почервоніння шкірних покривів.

Читайте такожАкція протесту в Москві: кількість затриманих перевищила тисячу, на учасників нацьковували службових собак (відео)

Відео дня

За її словами, джерело алергічної реакції не визначене. Ярмиш також уточнила, що раніше у Навального не спостерігалась алергічна реакція.

Співробітники спецприймальника, де знаходиться Навальний, викликали швидку допомогу, яка доставила політика в одну з московських лікарень. Навальний знаходиться в палаті під охороною співробітників поліції.

У той же час офтальмолог Анастасія Васильєва, яка відвідала Навального,  впевнена, що причина його хвороби - «результат ушкоджуючої дії невизначених хімічних речовин». Про це Васильєва написала на своїй сторінці в Facebook.

Васильєва разом з колегою-терапевтом оглянули Навального через двері, адже лікарі лікарні імені Виноградова заборонили стороннім медикам надавати допомогу пацієнту. Вони виявили у опозиціонера виражений набряк і різку гіперемію верхніх і нижніх повік і області навколо очей, гнійні виділення з кон'юнктивної порожнини, папульозне висипання на шкірі шиї, спини, грудей, ліктях.

«Клінічні скарги і симптоми відповідають гострому токсичному керато-кон'юнктивіту і дерматиту, та загальній інтоксикації (ураження шкірних покривів тіла)», - зазначає Васильєва.

Вона підкреслила, що такі симптоми могли проявитися при дії хімічних речовин.

Також, за її словами, через вплив речовини у Навального почалися проблеми з оком, "який з великими труднощами вдалося врятувати".

Нагадаємо, Симонівський суд Москви 24 липня засудив Навального до 30 діб адміністративного арешту на підставі протоколу, складеного за фактом повторного порушення правил проведення мітингу (частина 8 статті 20.2 КоАП) через акції на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму, яка пройшла в Москві 27 липня.