Ілюстрація REUTERS

Депутати парламенту Киргизстану запропонували ввести в країні надзвичайний стан у зв'язку з подіями навколо екс-президента Алмазбека Атамбаєва.

Про це повідомляє ТАСС.

Читайте такожУ Киргизстані знову штурмують резиденцію екс-президента Атамбаєва (відео)

Відео дня

«В ході позачергового засідання парламенту запропонував ввести надзвичайний стан на території республіки», - заявив співробітник прес-служби.

Раніше з'явилися відомості про початок третього штурму резиденції колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва. За свідченнями очевидців там звучать постріли й застосовуються світлошумові гранати.

Як повідомляв УНІАН, у Киргизстані ввечері 7 серпня спецпризначенці намагалися затримати екс-президента цієї країни Алмазбека Атамбаєва, було здійснено дві спроби штурму. Але колишнього главу держави так і не затримали. Силовикам завадили прихильники Атамбаєва, що прибули на місце. 

Внаслідок зіткнень при спробі силовиків затримати Атамбаєва 7 серпня постраждали 52 людини

Алмазбек Атамбаєв очолював Киргизстан з 2011 по 2017 рік. Він не висувався на черговий термін, вирішивши підтримати кандидата Сооронбая Жеенбекова. Але після зміни влади між політиками виник конфлікт. Внаслідок цього члени Соціал-демократичної партії Киргизстану, до якої належать і Атамбаєв, і Жеенбеков, розділилися на прихильників колишнього і нинішнього президентів.