Сьогодні, в річницю агресії Росії проти Грузії, росіяни, які не підтримують дії РФ, вийшли з протестом до своїх посольств у Вільнюсі, Празі, Києві, Вашингтоні і "секції інтересів Росії" в Тбілісі.

Організатором акцій виступив журналіст і політичний оглядач Єгор Куроптєв. Напередодні він взяв участь в акції протесту біля будівлі парламенту в Тбілісі, де заявив, що Володимир Путін – окупант і саме за його наказом Росія напала на Грузію.

"Важливо, щоб Грузія знала, що в усіх країнах є люди, які знають правду і пам'ятають, що насправді сталося в серпні 2008 року. Є і громадяни Росії, які хочуть і готові встати разом з грузинами проти несправедливості і агресії Володимира Путіна на адресу Грузії. Громадяни Вільної Росії, а не Росії Путіна. Ми зібралися тут, у Тбілісі, у «секції інтересів Кремля», щоб говорити російською, що Кремль окуповує Грузію. Що анексія триває донині. Що це неприйнятно. Що саме наша країна, за наші гроші і за наказом президента Путіна розв'язала війну і вторглася на територію Грузії 11 років тому. Що саме наша країна під керівництвом Путіна краде і іноді навіть вбиває громадян Грузії на лініях окупації. Що Путін окуповує Грузію, Україну і саму Росію, де не залишилося й ковтка свободи", - заявив Куроптєв.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2008 року Росія окупувала 20% території Грузії, створивши дві так званих держави - Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їх незалежність. Ці регіони вже понад 10 років існують виключно на дотації від РФ, їх визнали лише кілька країн світу. Грузія перервала дипломатичні відносини з Росією у вересні 2008 року.

У липні цього року, комітет ПА ОБСЄ підтримав резолюцію про окупацію Росією частини Грузії.