Виправний центр у Нью-Йорку, де утримувався Джеффрі Епштейн / REUTERS

У камері Джеффрі Епштейна не проводили регулярних моніторингів тієї ночі, коли він, як вважається, наклав на себе руки.

Про це повідомило джерело CNN у виправному центрі в Нью-Йорку, передає ТСН.

66-річний Епштейн перебував у спеціальному житловому приміщенні в камері, коли його знайшли мертвим. Спочатку він був співкамерником, але цю людину забрали з невідомих причин, повідомило джерело.

Відео дня

Наявність співкамерника - правило для ув'язнених, які налаштовані на самогубство. Їх не можна розміщувати самих у камері наодинці, зазначило джерело.

Читайте такожВ Іспанії поліція звільнила з сексуального рабства 11 жінок, більшість з них українки

Протокол у спеціальній службі житлового ізолятора Федерального ізолятора передбачає охорону і перевірки кожні півгодини. Якщо ув'язнені здаються такими, що сплять, охоронці повинні переконатися, що арештанти в порядку. Якщо охоронці фальсифікували документи, не виключене кримінальне переслідування, сказало джерело.

Двоє охоронців, які були на посту на момент самогубства, уже працювали понаднормово. Федеральне бюро в'язниць відмовилося від коментарів.

Раніше УНІАН повідомляв, що в США у тюремній камері знайшли мертвим мільярдера Джеффрі Епштейна, якого звинувачували у продажу людей у сексуальне рабство і педофілії. За повідомленнями ЗМІ, він покінчив життя самогубством.

Мільярдер був заарештований за звинуваченням у торгівлі людьми на початку липня. За версією слідства, Епштейн отримував сексуальні послуги від неповнолітніх дівчат і "позичав" їх впливовим людям.

У середині 2000-х його вже звинувачували в сексуальному насильстві над дітьми та у схилянні неповнолітніх до проституції, але, завдяки угоду зі слідством, він отримав лише 13 місяців в'язниці.