Клаус Вернер Йоганніс і Дональд Трамп / REUTERS

Президенти Сполучених Штатів Америки та Румунії Дональд Трамп і Клаус Вернер Йоганніс заявляють, що обидві країни прагнуть зміцнити позицію оборони і стримування в регіоні Чорного моря в рамках Організації північноатлантичного договору (НАТО).

Про це йдеться у спільній заяві президентів за підсумками зустрічі у Вашингтоні, йдеться у повідомленні Білого дому.

Читайте такожThe Economist: США і їхні союзники допомагають Україні повернутися в море

Відео дня

"Наші держави здійснюють наполегливі зусилля з модернізації наших збройних сил і виконання наших зобов’язань в рамках НАТО з розподілу тягаря (у належному фінансуванні сектору безпеки і оборони на рівні не менше 2% ВВП - УНІАН). Наші військовослужбовці стоять пліч-о-пліч для захисту свободи і прагнуть зміцнити нашу позицію оборони і стримування на східному рубежі, в тому числі у Чорному морі, яке має стратегічне значення для трансатлантичної безпеки", - наголошується у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня у Вашингтоні країни Альянсу погодили заходи з посилення безпеки у Чорноморському регіоні. Альянс продовжить надавати допомогу Україні та Грузії у підготовці військово-морських сил та сил берегової охорони.

"Ми погодили пакет заходів, спрямованих на покращення нашої обізнаності із ситуацією і посилення нашої підтримки одночасно Грузії і України у таких напрямах, як підготовка військово-морських сил і берегової охорони, візити у порти, навчання та обмін інформацією. Це зміцнюватиме нашу, вже тісну, співпрацю", - наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.