Дональд Трамп / REUTERS

Президент Дональд Трамп у вівторок продовжив дію режиму надзвичайного стану у зв'язку з загрозою національній безпеці через ризик іноземного втручання у вибори, що проходять в США.

Відповідне розпорядження було опубліковано прес-службою Білого дому, пише Голос Америки.

Президент підписав указ про введення режиму НС майже рівно рік тому, 12 вересня 2018 року. Причиною стала «надзвичайна загроза національній безпеці та міжнародній політиці США, викликана загрозою іноземного втручання і підриву довіри до виборів».

Відео дня

Читайте такожУ США пропонують нові санкції для стримування втручання РФ

У сьогоднішньому указі Трамп згадав, що, незважаючи на відсутність доказів того, що іноземна держава змінила результат або підрахунок голосів в ході виборів на території США, зберігається загроза, що якась держава вирішить «використовувати в своїх цілях відкритість американської політичної системи».

Основна загроза пов'язана з тим, що розвиток цифрових технологій та інтернет-комунікацій дає можливість багатьом зловмисникам, які знаходяться за межами США, отримати незаконний доступ до виборчої системи або організувати кампанії в соцмережах для поширення пропаганди і дезинформації, йдеться в указі.

З цієї причини президент оголосив про продовження режиму НС, оголошеного 12 вересня 2018 року, терміном ще на один рік. Указ буде опублікований у Федеральному реєстрі США і переданий в Конгрес.