REUTERS

Нові документи свідчать, що чиновники України відкрили нове розслідування проти фірми, пов’язаної з Гантером Байденом, за багато місяців до горезвісної телефонної розмови президента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським.

Про це повідомив репортер Fox News Джон Соломон у вівторок. В ефірі програми Hannity він сказав, що уряд США знав про плани України ще раз вивчити активність компанії Burisma Holdings на початку року. Саме на цю енергетичну компанію працював син колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Читайте такожDer Spiegel: Скандал навколо України – бомба сповільненої дії для Трампа

Відео дня

Він обіймав посаду в раді директорів. Видання зауважує, що такі подробиці важливі, тому що Демократична партія звинувачує президента Дональда Трампа у замороженні військової допомоги для України, вимагаючи відновлення розслідування проти компанії й ролі Байдена-молодшого в ній.

«В уряду США були відкриті розвідувальні дані й він знав ще в лютому 2019 року, що український уряд планував відновити розслідування щодо Burisma”, - сказав Соломон.

«А це задовго до того, як президент навіть міг подати про дзвінок президенту Зеленському», - додав він, наголосивши, що на той час президентом України ще був Петро Порошенко.

Читайте такожForbes: Україна може втратити підтримку США і ЄС через скандал з Трампом

Соломон зауважив, що отримані ним документи були виключені з донесення інформатора розвідувальних служб США, яке було використане проти Трампа минулого місяця. За словами журналіста Fox News, НАБУ вимагало відновлення розслідування проти Burisma і її власника Миколи Злочевського на початку цього року. Тож згодом цей процес був запущений.