Частину обвинувачуваних у справі "Зимової вишні" випустили з СІЗО / REUTERS

Заводський районний суд російського міста Кемерове звільнив з СІЗО чотирьох з восьми обвинувачених у справі про пожежу в ТЦ "Зимова вишня". В результаті пожежі загинули 64 людини, більшість загиблих – діти.

Читайте такожУ Польщі затримали екс-співвласника ТРЦ "Зимова вишня", що згорів у Росії

Як повідомляє російський «Интерфакс», йдеться про начальника пожежного караулу Сергія Геніна, керівника гасіння пожежі в "Зимовій вишні" Андрія Бурсіна, керівника компанії "Системний інтегратор", що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ, Ігоря Полозиненка і його підлеглого Олександра Никитина. До них застосована стаття 105.1 КПК РФ (заборона певних дій).

Відео дня

Підсудні утримувалися під вартою з весни-літа 2018 року. Згідно з постановою, тепер вони будуть перебувати вдома, але залишаться обмежені в правах. Зокрема, їм заборонено користуватися телефоном та інтернетом.

Разом з тим, суд продовжив арешт екс-гендиректору компанії-власника ТРЦ "Зимова вишня" Юлії Богдановій, керуючої ТРЦ Надії Судденок, технічному директору ТРЦ Георгію Соболєву і охоронцю Сергію Антюшину.

Нагадаємо, 25 березня минулого року в ТРЦ "Зимова вишня" в російському Кемерові сталася велика пожежа. За інформацією МНС РФ, вона почалась на четвертому поверсі, де розміщені кінотеатр та дитячі ігрові майданчики. Загинули щонайменше 64 людини, в тому числі багато дітей. Родичі загиблих заявляють, що в результаті пожежі загинула 41 дитина. Слідчий комітет РФ повідомив про «кричущі порушення» протипожежної безпеки. Порушено кримінальну справу.

Російські ЗМІ, посилаючись на результати експертизи, повідомляли, що пожежа почалася в світлодіодному світильнику, який залила тала вода з даху.