Ілюстрація / REUTERS

Білий дім не вважає прагнення президента Дональда Трампа домогтися від України розслідування стосовно сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена підставою для імпічменту.

Про це заявила старша помічниця Трампа Келліенн Конвей, передає «Голос Америки».

За її словами, прохання Трампа відновити розслідування щодо сина Байдена не є правопорушенням і підставою для імпічменту.

Відео дня

Читайте такожІмпічмент Трампу: міністр енергетики США відмовився свідчити в Конгресі

Водночас вона наголосила, що їй невідомо, чи вимагав Трамп від України розслідування стосовно сина Байдена в обмін на військову допомогу.

«Я почуваю комфортно, заявляючи, що Трамп ніколи не згадував про «послугу за послугу» або про (вибори — ред.) 2020 року в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським в кінці липня... Давайте будемо чесними, про що там (в телефонній розмові, — ред.) не згадувалося, так це про допомогу. Вони отримали цю допомогу», — сказала Конвей.

Зазначимо, у США триває скандал щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського, через що у Конгресі почали розслідування й хочуть оголосити імпічмент Трампу.

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня 2019-го інформатор з Білого дому подав скаргу до Конгресу, у якій йшлося, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019-го нібито вимагав відновити розслідування у справі компанії Burisma, у раді директорів якої працював Гантер Байден, син конкурента Трампа на виборах 2020, демократа Джо Байдена.

У Конгресі США почали розслідування щодо можливих спроб Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані тиснути на українську владу.

24 вересня у Палаті представників США запустили процедуру імпічменту Трампу. Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої розмови Трампа і Зеленського. У ній Трамп просить Зеленського «зробити йому послугу» і «розібратися зі справою», на що Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде «стовідсотково його людиною».