Володимир Путін / фото REUTERS

Наразі до президента Росії Володимира Путіна ставляться з симпатією 24% росіян, показало недавнє опитування "Левада-центру", результати якого газета "Ведомости" опублікувала в неділю, 17 листопада. Таким чином, у порівнянні з 2017 роком частка тих, хто симпатизує главі держави респондентів знизилася на 8%.

За інформацією газети "Ведомости", такий же показник (24 %) був у Путіна в жовтні 2011 року, незадовго до початку протестів на Болотній площі. Для порівняння: найбільш низькою частка росіян, які симпатизують Путіну, була в березні 2013 року: 18 %, зазначає видання.

Читайте такожForbes: Режим Путіна бореться за своє виживання

Відео дня

У цілому, 32% респондентів повідомили, що "відчувають до Путіна симпатію або захоплення", випливає з опитування. При цьому в 2017 році частка людей, які описали своє ставлення до президента РФ саме так, була на 10 % вище. Водночас роботу Путіна на посаді президента Росії сьогодні схвалюють 70 % опитаних, повідомляє "Левада-центр".

За словами директора "Левада-центру" Льва Гудкова, ядро прихильників Володимира Путіна - це жінки, люди з провінції і росіяни старшого віку. Зниження кількості респондентів-симпатиків президента РФ соціолог пов'язує з розчаруванням в його курсі, особливо у зв'язку з пенсійною реформою.

"Основа ставлення до Путіна - це не безумовна симпатія, а нейтральне, індиферентне ставлення. В цілому всі авторитарні режими тримаються на такому відчуженому відношенні", - цитує газета "Ведомости" слова Гудкова.

Як свідчать дані опитування "Левада-центру", з антипатією і відразою до Путіна ставляться по 3% росіян.