Грета Тунберг / REUTERS

Шведська екоактивістка Грета Тунберг вибачилася за свій заклик "поставити до стіни" політиків у зв'язку з тим, що її слова спричинили значний резонанс.

Як повідомляє «BBC Україна»,  неоднозначну заяву Тунберг зробила на екопротесті в Турині, присвяченому саміту Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP-25).

Читайте такожЕко-активістка Тунберг визнала, що її рух майже нічого не добився, а діти повинні ходити в школу (фото)

Відео дня

Активістка висловила тривогу, що цей саміт сам по собі не призведе до якихось адекватний дій політиків у сфері охорони навколишнього середовища. А тому треба продовжувати тиск на політиків, щоб ті відповідали за свої вчинки.

"Світові лідери продовжують уникати відповідальності, але ми маємо зробити так, щоб вони не могли цього робити", - заявила вона.

"Ми подбаємо про те, щоб поставити їх до стіни, й вони змушені будуть виконувати свою роботу, щоб захистити наше майбутнє", - наголосила активістка.

У багатьох мовах вислів «поставити до стіни» означає розстріл, тож скоро Тунберг довелось пояснювати, що вона мала на увазі зовсім не це.

"Вчора я сказала, що ми маємо змушувати наших лідерів до відповідальності і, на жаль, промовила "поставити їх до стіни". "Це шведський вислів: "att ställa någon mot väggen" (поставити когось біля стіни), який означає притягнути когось до відповідальності", - пояснила вона у Twitter.

"Ось що трапляється, коли ти імпровізуєш під час промов іншою мовою", - додала активістка.

Тунберг також вибачилась перед усіма, хто зрозумів її слова неправильно, а також наголосила, що виступає проти будь-яких форм насилля.

Нагадаємо, шведська 16-річна екоактивістка Грета Тунберг визнана «Людиною року» за версією американського журналу Time.