Це вже не перший конфлікт на неописаній ділянці кордону від початку 2019 року / фото: yenicag.ru

На кордоні Киргизстану і Таджикистану в ніч на середу, 18 грудня, десятки жителів влаштували словесну перепалку, яка переросла в конфлікт.

Про це повідомляє DW.

Читайте такожУ Киргизстані арештували телеканал затриманого екс-президента Атамбаєва

Відео дня

Близько 80 громадян Киргизстану і 100 громадян Таджикистану почали закидати один одного камінням на неописаній ділянці кордону. На місце конфлікту прибули представники прикордонних відомств двох країн, керівники обласних адміністрацій і співробітники правоохоронних органів, які проводили переговори щодо владнання спору.

Внаслідок конфлікту в лікарню Киргизстану надійшли чотири людини з закритими черепно-мозковими травмами. Крім того, пострілами з малокаліберної рушниці були поранені військовослужбовець Внутрішніх військ МВС Киргизстану і місцевий житель.

Варто відзначити, що це вже не перший конфлікт від початку 2019 року на неописаній ділянці кордону Киргизії і Таджикистану.

Довжина кордону між двома країнами становить понад 970 кілометрів, проте з них описані лише близько 600. Переговори щодо кордону почалися в 1990-х роках, потім процес призупинився і був відновлений два роки тому.