У Німеччині заявили, що СРСР в 1939 році теж почав війну проти Польщі / фото УНІАН

Посол Німеччини у Варшаві висловив позицію держави щодо нападу СРСР на Польщу в 1939 році.

Читайте такожКористувачам мережі "закрили роті" під новорічним зверненням Путіна (відео)

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Відео дня

“Позиція федерального уряду Німеччини зрозуміла: пакт Ріббентропа-Молотова був підготовкою до злочинної наступальної війни гітлерівської Німеччини проти Польщі. СРСР разом з німцями брав участь в цьому грубому поділі Польщі", – заявив Нікель.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня президент Росії Володимир Путін спробував виправдати введення радянських військ у Польщу в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролював свою армію. Він також звинуватив в антисемітизмі посла Польщі в нацистській Німеччині Юзефа Липського.

Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький відповів на скандальні висловлювання Путіна про витоки Другої світової війни. Він заявив про те, що президент Росії Володимир Путін багато разів свідомо брехав про Польщу.

Нагадаємо, що 23 серпня 1939 року Радянський Союз і німецький Третій Рейх уклали пакт про ненапад. До договору додавався секретний протокол про розподіл Польщі.

Після цього, 1 вересня 1939 року німецькі війська вторглися в Польщу з західної сторони, а 17 вересня 1939 році зі сходу вторглися в Польщу радянські війська. Розділ Польщі радянські і німецькі війська відзначили спільним парадом у Бресті.