Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп у новорічну ніч закликав лідерів Німеччини та Франції посилити допомогу Україні.

Читайте такожПовірений США Тейлор: я дуже оптимістично налаштований щодо України

Як повідомляє «Голос Америки», відповідні заяви він зробив у спілкуванні з журналістами перед новорічною вечіркою у своїй резиденції Мар-а-Лаґо у Флориді.

Відео дня

Американський президент, зокрема, зробив комплімент канцлеру Німеччини.

«Дуже гарна жінка, скажу вам чесно, канцлерка Меркель. Де канцлерка Меркель? Де французький президент Макрон? Чому вони не виділяють гроші (Україні – ред.)? Чому лише Сполучені Штати?», - таким чином президент США закликав європейські країни допомагати більше Україні.

Він також додав, що НАТО повинно допомагати більше Україні:

«Це НАТО. Ці країни повинні вкладати кошти (в бюджет Альянсу – ред.), вони також повинні більше давати Україні», - сказав президент Трамп.

Крім того, Трамп заявив, що готовий до будь-якого сценарію у Сенаті в справі імпічменту, тому що впевнений у своїй невинуватості.

Президент США згадав про велику корупцію в Україні, однак президента Зеленського похвалив, розповідаючи про телефонну розмову з українським колегою.

Нагадаємо, у листопаді президент США Дональд Трамп назвав Україну однією з найкорумпованіших країн світу.  Він також наголосив, що США не можуть давати великі суми грошей, «які потім будуть вкрадені й відправляться на чужі банківські рахунки».

«Україна відома як третя найбільш корумпована країна світу», - сказав він.