Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив в окупованому Севастополі, що Росія продовжить розвивати свій військово-морський флот.

Читайте такожРосійський ракетний крейсер не зміг пришвартуватися у Стамбулі (фото, відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, глава російської держави провів нараду з керівництвом Міністерства оборони і командним складом ВМФ, присвячену основним напрямкам розвитку на найближчу та довгострокову перспективу.

Відео дня

Путін нагадав, що «військово-морський флот завжди був і залишається найважливішою, якщо не ключовою складової забезпечення національної оборони та безпеки».

«У ХХІ столітті ми повинні зберегти і зміцнити статус нашої країни як однієї з провідних морських держав», - сказав він.

За його словами, всі останні роки керівництво РФ приділяло розвитку ВМФ підвищену увагу, спрямовуючи на ці цілі значні ресурси.

«Ми й далі будемо домагатися того, щоб флот був сучасний, оснащений за останнім словом техніки», - запевнив Путін.

Він планує, що найближчим часом частка сучасних зразків озброєння і техніки у ВМФ повинна сягнути 70%, і що цей показник повинен утримуватися.

«Важливо враховувати, що за останнє десятиліття якість і підходи до проєктування та будівництва кораблів у світі помітно змінилися. Сьогодні скорочення термінів виробництва і вартості військово-морської техніки можливе лише при використанні передових технологій і процесів у всьому циклі створення цієї техніки, таких як 3D-моделювання, блочно-модульний принцип будівництва, а також при уніфікації озброєння і основного обладнання, наявності сучасних суднобудівних потужностей», - додав російський лідер.

Як повідомляв УНІАН, 9 січня Путін в тимчасово окупованому Криму спостерігав за пусками ракет.

В ході цих військових навчань відбулися пуски крилатих ракет "Калібр", потенційно здатних нести ядерні боєзаряди, і нових гіперзвукових ракет "Кинджал".

При цьому Путін перебував на борту російського ракетного крейсера "Маршал Устинов", який базується на Північному флоті в Сєвероморську і увійшов у Чорне море для участі в низці військових навчань.

Минулого разу Путін побував на окупованому півострові, так само без узгодження з владою України, в кінці грудня.