Дмитро Медведєв / REUTERS

 Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив російському президенту Володимиру Путіну, що уряд у повному складі йде у відставку.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Медведєв повідомив після оголошення Путіним послання до Федеральних зборів із пропозицією внести зміни до російської Конституції.

Читайте такожПутін заявив, що міжнародні договори можуть не діяти в РФ

Відео дня

«Шановний Володимире Володимировичу, шановні колеги, ви всі були свідками послання президента РФ. Володимир Володимирович як президент означив не лише пріоритети роботи в нашій країні на найближчий рік, але й означив цілу низку фундаментальних змін до Конституції РФ. Ці зміни, коли вони будуть прийняті, а цілком ймовірно, це буде зроблено після обговорення, як було сказано, вони внесуть суттєві зміни не лише до цілої низки статей Конституції, а й загалом до балансу влади. Влади виконавчої, влади законодавчої, влади судової. В цьому контексті очевидно, що ми як уряд РФ повинні надати президенту нашої країни можливість приймати всі необхідні для цього рішення. І в цих умовах, я вважаю, що було б правильно, щоб відповідно до статті 117 Конституції РФ уряд РФ у чинному складі подав у відставку», - підкреслив Медведєв.

У свою чергу, Путін запропонував запровадити нову посаду заступника секретаря Ради безпеки Росії та призначити на неї Медведєва.