Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі заявили, що указу про звільнення помічника президента РФ Владислава Суркова немає, а повноваження нового заступника глави адміністрації президента Дмитра Козака поки не визначено.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Росії літак повернувся в аеропорт через повідомлення про бомбу

Відео дня

«Поки що можу сказати, що указу про звільнення Суркова від його обов'язків досі не було. Ситуація де-факто залишається такою, що він поки що продовжує залишатися помічником президента РФ Володимира Путіна», - сказав Пєсков і додав, що його обов'язки - курирування політики стосовно України.

На запитання, чи ходив Сурков на роботу, Пєсков відповів, що точно не може сказати, оскільки «функцій контролю за відвідуваністю робочого місця не здійснює».

На прохання УНІАН відповісти, чим займатиметься в адміністрації президента новий заступник Дмитро Козак, Пєсков сказав: «Поки що уточнюється (коло його обов'язків). Днями розповім, тільки-но буде все уточнено».

На уточнювальне запитання, чи може Козак очолити український напрямок в АП РФ, Пєсков відповів: «Йдеться про адміністрацію президента, і тут всі займаються тим, чим уповноважує глава держави. Як президент вирішить, так і буде».