Ілюстрація / REUTERS

Пасажирський літак Boeing 747 авіаперевізника British Airways здійснив рейс Нью-Йорк – Лондон за рекордно короткий час, зокрема, за 4 години 56 хвилин. Причиною став попутний штормовий вітер буревію "Зіара", що став найсильнішим у Великобританії за останні сім років.

Читайте такожРозвалився навпіл: пасажирський літак впав у яр в турецькому аеропорту (відео)

Як передає ТСН з посиланням на The Independent, літак через сильний вітер розвинув максимальну швидкість до 825 миль в годину (1327 км/год). До цього рекорд належав авіакомпанії Virgin Atlantic, літаки якої здійснювали цей рейс за 4 години 57 хвилин та 4 години 59 хвилин. Хоча середній час у дорозі між Нью-Йорком і Лондоном становить близько 6 годин 13 хвилин.

Відео дня

Консультант з авіації і колишній пілот British Airways Аластер Розеншайн зазначив, що літак досяг "феноменальної швидкості". У свою чергу, в компанії авіаперевізника підкреслили, що вважають пріоритетом не рекорди зі швидкості, а, насамперед, безпеку пасажирів.

У British Airways також додали, що підготовка пілотів дозволила їм здійснити політ на високій швидкості, використовуючи погодні умови.

Вранці 9 лютого ураган "Зіара" досягав швидкості близько 260 км/год. Негода вже сколихнула Великобританію і вплинула на роботу залізничного транспорту та аеропортів. Низку рейсів через сильний вітер і рясні дощі довелося скасувати.

Королівський метеорологічний інститут Бельгії оголосив на неділю, 9 лютого, по всій країні помаранчий ступінь штормової тривоги у зв'язку з наближенням урагану "Зіара". Влада попередила про можливість "обмежених наслідків" урагану для брюссельського аеропорту. Негода може уповільнити процедури посадки пасажирів у літаки.

Крім того, громадян Німеччини попередили про потужний ураган "Забіне". За прогнозами, пориви вітру сягатимуть від 100 до 175 км\год. Метеорологи попереджають, що ураган може викорчовувати дерева і зривати покриття дахів.