Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров'я Еквадору підтвердило перший випадок виявлення коронавірусної хвороби на території країни.

Читайте такожПрезидента Монголії помістили на карантин після візиту в Пекін

Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на El Universo.

Відео дня

Інфікованою виявилася туристка, яка в'їхала на територію Еквадору ще 14 лютого. Вона прилетіла рейсом з Мадрида і не мала жодних симптомів хвороби, які можна було б виявити в аеропорту.

Зараз 70-річна жінка перебуває в реанімації. Стан хворої критичний, лікарі утримуються від прогнозів щодо одужання.

Через контакти з пацієнткою упродовж останнього часу медики стежать за 80 особами. Зараз симптомів коронавірусної інфекції у жодного з цих людей не виявлено. Але під підозрою є інша людина - ще одна мандрівниця, яка перебувала в Італії.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з "високого" до "дуже високого".

За даними Міністерства охорони здоров'я України, на сьогодні у світі зареєстровано більш як 85,1 тисячі підтверджених випадків COVID-19, з них майже 3 тисячі - летальні. Зокрема, у 27 країнах Європи зареєстровано 1 тисяча 123 випадки інфікування новим коронавірусом.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.