YouTube/신천지예수교증거장막성전

У Південній Кореї збираються висунути звинувачення у вбивстві проти лідерів таємної церкви, яка опинилася в епіцентрі посилення спалаху коронавірусу в країні. Про це стало відомо на тлі зростання глобальної кількості жертв вище позначки в три тисячі людей.

Як пише Reuters, світові фондові біржі відновили певний спокій через надії, що глобальне скорочення процентних ставок пом’якшить економічні наслідки від поширення небезпечного вірусу. Минулого тижня він спричинив найбільший обвал на біржах з часів фінансової кризи 2008 року. Глобальна кількість жертв зросла до 3044 людей.

Читайте такожІранський чиновник помер через коронавірус

Відео дня

В ході одного з найбільших спалахів за межами Китаю в Південній Кореї було зафіксовано 26 смертей і ще 599 нових випадків зараження. Таким чином, загальна кількість випадків зросла до 4335. Серед усіх нових заражених громадян Південної Кореї 377 живуть в місті Тегу. Там базується церква Сінчонджі Церква Христа. Більшість південнокорейських випадків зараження, як виявилося, пов’язані саме з цією церквою після того, як її члени відвідали місто Ухань в Китаї, звідки походить вірус.

Уряд в Сеулі попросив прокурорів запустити розслідування за звинувачуваннями у вбивстві проти лідерів релігійного руху, започаткованого Лі Мен-Хі. Мер Сеулу Парк Вон-Сун заявив, що якби Лі й інші лідери течії співпрацювали, превентивні заходи могли б зупинити поширення смертельного вірусу.

«Ситуація дуже серйозна й гостра. Але де лідери Сінчонджі включно з Лі-Мен-Хі, головним режисером цієї кризи?» - написав мер Сеулу у Facebook.

Читайте такожУ Гонконгу коронавірус виявили у домашнього собаки

Влада столиці Південної Кореї повідомила, що подала кримінальну скаргу в Центральний відділ прокуратури з проханням почати розслідування проти Лі й 12 інших лідерів на підставі звинувачень у вбивстві й порушенні закону про контроль захворювань.

Лі став на коліна й попросив вибачення в країни за те, що член його течії заразив багатьох інших, назвавши при цьому вірус «великим лихом».

«Ми стараємося, але не можемо зупинити поширення вірусу», - сказав він.

Наразі не відомо, як багато загиблих від коронавірусу в Південній Кореї напряму пов’язані з релігійною течією.