REUTERS

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Європейської комісії Жан-Клод Юнкером у Брюсселі (Трансляція відбувалася на сайті Єврокомісії - УНІАН).

"Я думаю, що заява, яку ми чули сьогодні від президента Путіна є зразком підтвердження поведінки Росії, якої вона дотримується впродовж останнього часу, і ми бачили, що Росія більше вкладає коштів в оборону в цілому, але особливо у ядерні можливості", - вважає Столтенберг.

Читайте такожРосія наполягає на праві розміщувати ядерну зброю на території України

Відео дня

Генеральний секретар НАТО звернув увагу, що Росія більше проводить військових навчань та здійснює розвиток нових військових можливостей, одночасно вживаючи частіше ядерну риторику в якості частини її оборонної стратегії.

"І це ядерне брязкання зброєю зі сторони Росії є невиправданим, дестабілізуючим та небезпечним кроком. І це саме те, на що ми звертаємо увагу. Також це є однією з причин того, чому ми зміцнюємо готовність наших сил", - сказав Столтенберг.

За його словами, НАТО у цьому зв’язку зацікавлене, щоб забезпечити захист всім союзникам перед будь-якими можливими загрозами.

Як повідомляв УНІАН, Путін заявив, щоядерні сили РФ поповнять понад 40 міжконтинентальних ракет.