Журнал "Time" назвав 100 найвпливовіших жінок століття / фото Time

Американський журнал Time склав список 100 найвпливовіших жінок століття.

Рейтинг було складено в рамках щорічного спецпроекту Людина року, але в розширеному форматі. Так, редакція видання вибрала найвпливовішу жінку кожного року, починаючи з 1920-го, пише НВ.

Читайте такожЖурнал Time назвавши 28 жінок, які стали «першими» у 2019 році

Відео дня

В Time відзначають, що протягом 72 років журнал вибирав Чоловіка року, і лише в 1999 році було ухвалено рішення змінити назву рейтингу на Людина року, що дозволило включати в список жінок.

Кожній героїні з рейтингу 100 найвпливовіших жінок століття була присвячена окрема обкладинка. Всього було представлено 89 нових обкладинок, в той час як інші 11 прикрасили жінки, які раніше вже проголошувалися Людиною року.

«Ми створили 89 нових обкладинок, багато з яких були розроблені відомими художниками. Ми залишили 11 обкладинок для жінок, яких раніше ми вже називали Людиною року. 100 імен в цьому проекті є результатом багатомісячної роботи, яка почалася зі списку з 600 номінацій, складеного співробітниками Time - фахівцями в даній області, нашим креативним партнером, режисером Альмою Харель і комітетом відомих жінок з різних сфер», - повідомляє видання.

У рейтинг увійшло багато видатних жінок, в числі яких - американські співачки Мадонна і Бейонсе, британська королева Єлизавета II і принцеса Діана, мексиканська художниця Фріда Кало, еко-активістка Грета Тунберг, колишня перша леді Америки Мішель Обама, американська комедіантка Еллен Дедженерес, ірландська виконавиця Шинейд О'Коннор, американська письменниця Амелія Ерхарт і багато інших.

«Від Амелії Ерхарт до Бейонсе, від Еви Перон до Малали Юсуфзаі - зустрічайте 100 жінок, які визначили обличчя століття», - пишуть автори рейтингу.