Коронавірус виявлений у німецької вівчарки \ Вікіпедія

У Гонконзі вже другий собака, у господаря якого виявили COVID-19, підхопив коронавірус.

Читайте такожМешканцям Гонконгу виплатять по $1200 через спалах коронавірусу

Як повідомляє The Guardian, це німецька вівчарка і її відправили на карантин з іншою собакою змішаної породи, передає ТСН. Зазначається, що в другого інфікованого собаки, як і у першого, не виявляється ніяких симптомів.

Відео дня

Також поки немає і доказів того, що собака може передати вірус людині.

Раніше повідомлялося, що домашні коти і собаки не можуть передати на новий коронавірус людям, але їхні аналізи можуть давати позитивний результат, якщо тварини підхоплять вірус від своїх власників.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого у Гонконзі вперше діагностували коронавірус у домашнього собаки. Тварина належить одному з пацієнтів, зараженому коронавірусом CоVID-2019. Він перебував на домашньому карантині у власній квартирі в Тай Хані. У собаки не було ніяких симптомів захворювання коронавірусом, але через хворобу власника йому зробили аналізи. Після отримання слабкого позитивного результату в слині тварини, її помістили на карантин у спеціальному приміщенні для утримання тварин в порту Гонконгу.

Спалах вірусу почався з ринку морепродуктів і тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені та інші органи дихання.