Ілюстрація \ REUTERS

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s прийняла рішення закрити всі заклади у Великобританії та Ірландії.

Читайте такожMcDonald’s тимчасово припинив роботу в п'яти китайських містах

Про це йдеться в Twitter компанії. Ресторани мережі припиняють роботу 23 березня. Рішення прийнято на тлі пандемії COVID-19, у Великобританії заражені понад 4 тис. осіб, в Ірландії понад 680.

Відео дня

McDonald’s зазначає, що в найближчі дні роздасть їжу і напої, які залишилася в ресторанах, за допомогою місцевих громадських об'єднань. Всі співробітники ресторанів, що належать компанії, будуть отримувати повну оплату за свої заплановані робочі години до 5 квітня. Франчайз мережі встановлять свої власні умови оплати у відповідності з місцевим законодавством і політикою McDonald’s, передає kommersant.

Ресторани по всьому світу продовжують працювати там, "де це безпечно і доцільно робити", повідомляється на сайті мережі. У Китаї McDonald’s змінила режим роботи ресторанів і зосередилася на безконтактній доставці. У ресторанах, що перебувають у власності корпорації в США, з 9 березня співробітникам було надано двотижневу оплачувану відпустку. У деяких країнах мережа надає безкоштовну їжу і напої для працівників системи охорони здоров'я.

Як повідомляв УНІАН, до аналогічної міри McDonald’s вдався в п'яти китайських містах провінції Хубей.