Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп підписав декларацію про масштабне лихо у всіх 50 штатах у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19. Вперше стихійне лихо оголошується на всій території США.

Читайте такожЯк відзначають католицький Великдень в умовах пандемії (фоторепортаж)

Про це повідомив Білий дім, передає "Радіо Свобода".

Відео дня

Американські ЗМІ й експерти неодноразово публікували матеріали з критикою дій Трампа для стримування епідемії COVID-19. Журналісти повідомляли, що фахівці наполягали на жорстких заходах через поширення вірусу ще взимку, але президент США не погодився з пропозиціями. Пізніше Трамп розкритикував дії Всесвітньої організації охорони здоров'я. На думку президента США, організація надто багато часу приділяла Китаю під час поширення нового типу вірусу.

Напередодні США вийшли на перше місце у світі за кількістю смертей від коронавірусу COVID-19, обігнавши Італію. Кількість померлих у Сполучених Штатах перевищила 20 з половиною тисяч осіб. Найбільше загиблих у штаті Нью-Йорк – понад вісім з половиною тисяч осіб. Всього, за останніми даними, у США виявлено понад півмільйона випадків інфікування COVID-19.

В Італії майже 19 з половиною тисяч загиблих. У країні виявлено понад 152 тисяч заражень коронавірусом нового типу. На третьому місці за рівнем смертності Іспанія. Там померли понад 16 з половиною тисяч осіб. Кількість інфікованих в Іспанії перевищує 163 тисячі.