Іспанія починає повертатися до життя / REUTERS

В Іспанії відсьогодні повертаються до життя деякі підприємства не критичної важливості, які були закриті у зв'язку з епідемією коронавірусу. Карантинні обмеження знімаються, зокрема, у сфері будівництва та промисловості.

Читайте такожЛише 3% киян втратили роботу через карантин – опитування

Про це повідомляє El Pais. Для компаній, розташованих у регіонах, де відзначається Великдень, робочий тиждень почнеться з вівторка. Зазначається, що уряд Іспанії посилив в країні карантин 30 березня, призупинивши всю не критично важливу економічну активність у країні.

Відео дня

Сьогодні багато підприємств повертаються до життя, попри стриману реакцію експертів і критику з боку деяких політиків. У Каталонії виступили категорично проти цієї ідеї, а у Мадрида є сумніви у зв'язку з ризиком нового спалаху епідемії.

Нагадаємо, влада Іспанії 30 березня закликала суспільство до періоду загальнонаціональної «сплячки» до 9 квітня, щоб допомогти системі охорони здоров'я уникнути колапсу через пандемію коронавірусу.

Хвиля смертності від коронавірусу в Іспанії в останні дні могла наростати і знижуватися, але все ж не наближалася до пікового рівня 2 квітня, коли за добу було зафіксовано 950 смертей.

Читайте також: