Мілош Земан / REUTERS

Заборону на виїзд громадян Чехії за кордон необхідно продовжити на рік, щоб не допустити нового спалаху коронавірусу. Про це заявив президент країни Мілош Земан.

Про це повідомляє "РБК Україна" з посиланням на Ceske Noviny.

Читайте такожУ Москві від коронавірусу померло вже понад 200 осіб

Відео дня

На думку Земана, громадянам не треба їздити за кордон, а в період літніх відпусток їм краще "насолоджуватися красою чеських пейзажів".

Сам президент заявив, що особисто він поїде відпочивати в Височинський край на південному сході країни.

Як вважає Земан, відкриття кордонів призведе до того, що люди поїдуть у країни з високим рівнем зараження, що може знову погіршити епідеміологічну ситуацію в Чехії.

Таким чином Земан відреагував у тому числі і на пропозицію міністра охорони здоров'я Адама Войтеха, який запропонував частково зняти заборону на обмеження і дозволити чехам їздити в країни з низьким рівнем зараження коронавірусом: Словаччини чи Хорватії. Однак він зазначив, що це питання буде підніматися не раніше травня.

У свою чергу туристичні фірми просять уряд назвати хоча б орієнтовні терміни відкриття кордонів. Віце-президент туристичної асоціації Чехії Ян Папєж вважає, що влада могла б дозволити громадянам виїжджати в тому числі в Болгарію, Грецію, Таїланд, В'єтнам чи на Мальдіви.