REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сьогодні сказав на засіданні Ради безпеки ООН після голосування за проект резолюції зі створення міжнародного трибуналу з розлідування катастрофи "Боїнгу" у липні 2014 року у Донецькій області.

Міністр зазначив на необхідності притягнення до відповідальності тих осіб, які безпосередньо чи опосередковано відповідають за збиття MH17 та їхнього покарання.

Кундерс розчарований, що Росія використала право вето.

Відео дня

Читайте такожЗала засідань РБ ООН перетворилась на залу сорому Росії - постпред України

"Мені складно зрозуміти, щоби член Ради безпеки перешкоджав правосуддю у випадку трагедії, в якій посраждало так багато людей. Безкарність надсилає небезпечний сигнал та буде загрожувати безпеці цивільної авіації, безпеці усіх вас. Ми країни, які співпрацюють спільно в рамках кримінального розслідування, не зупинимось у наших зусиллях для того, щоб винні в цьому насильницькому діянні понесли відповідальність", - наголосив Кундерс.

У цьому зв'язку він зазначив, що Нідерланди не заспокоються допоки не будуть встановлені всі факти і правосуддя не переможе. Міністр висловив надію, що світова спільнота продовжить співробітництво щодо притягнення до відповідальності всіх винних.

Читайте такожМалайзія: РБ ООН надіслала неправильний сигнал родичам загиблих в катастрофі MH17

"Нідерланди, Малайзія, Австралія, Бельгія та Україна продовжать спільну роботу для знаходження оптимальних способів притягнення до судової відповідальності винних. Ми продовжимо спільну роботу для того, щоби справедливість перемогла, і ми не будемо втрачати часу у цій роботі", - наголосив Кунерс.

Як повідомляв УНІАН, Росія на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй застосувала вето на резолюцію зі створення міжнародного трибуналу щодо розслідування за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній "Боїнг-777" рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 людей.