REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив головнокомандувач сил Організації північноатлантичного договору (НАТО) в Європі генерал Філіп Брідлав на брифінгу у Пентагоні, трансляція якого здійснювалася на сайті оборонного відомства США.

Зокрема, американський генерал зазначив, що, на його думку, Путін хоче, щоб Росія залишалася на світовій арені рівноцінним гравцем в якості світової держави.

Як зазначив Брідлав, Росія хоче зберегти на сході Середземного моря контроль над портами та авіабазами, розташованими у Сирії.

Відео дня

“Я гадаю, що пан Путін бачить режим Асада гарантом цих аеродромів та портів, і тому він повинен підтримувати режим Асада для того, щоб зберегти їх”, - сказав Брідлав.

Читайте такожПравозахисники: Жертвами ударів авіації РФ у Сирії вже стали 595 осіб, третина з них - мирні жителі

Як повідомляв УНІАН з посиланням на іноземні ЗМІ, російська середземноморська військово-морська база на сирійському узбережжі знаходиться у Тартусі, на території, яка підконтрольна силам Асада, і збереження цього контролю для Кремля має стратегічне значення.

У вересні ліванські джерела стверджували, що Росія у Сирії встановлює дві військові бази, одну біля морського узбережжя, а іншу в глибині Сирії для здійснення військових операцій.