REUTERS

"Вогні Шарм-еш-Шейха і Хургади не згаснуть, поки ми тут. Ми підтримаємо їх у складній ситуації", - заявив єгипетський президент журналістам під час візиту до Шарм-еш-Шейху, передає Lenta.ru. За даними влади, відмова Росії і Великобританії від польотів в цю країну буде коштувати бюджету $280 млн щомісяця.

Читайте такожПрезидент Єгипту: розслідування катастрофи російського літака може тривати кілька місяців

Між тим, як заявив голова місцевої асоціації господарів магазинів Саїд Мегед, коли президент прибував до міста, в той самий момент менеджери готелів звільняли персонал. "Для туристичної сфери настала катастрофа, і інвестори насамперед вирішують всі свої проблеми за рахунок маленької людини, працівника", - резюмував бізнесмен.

Відео дня

Для Єгипту туризм є одним з головних джерел доходу.

Нагадаємо, після катастрофи російського лайнера Airbus А321 в небі над Синайським півостровом 31 жовтня, турпоток в Єгипет значно знизився. Зниження обумовлено інформацією про те, що російський літак міг впасти внаслідок вибуху закладеної бомби на його борту.

До теперішнього часу низка країн, у тому числі Великобританія і Росія, звідки в Єгипет найбільше прилітає туристів, зупинили польоти в цю країну.