REUTERS

Відповідні поправки будуть внесені в закон про мітинги, передає "ТАСС".

Законопроект був схвалений голосами депутатів від "Єдиної Росії". Всі інші фракції Держдуми під час обговорення цього документа проголосували проти його прийняття.

Читайте такожЖанна Нємцова попросила ПАРЄ допомогти встановити вбивць її батька

Відео дня

Депутат від КПРФ Юрій Синельщиков зазначив, що з прийняттям законопроекту до демонстрацій можуть бути віднесені поїздки на автомобілях з партійною символікою. Депутат від ЛДПР Олександр Шерін заявив, що законопроект має на меті "заткнути рота опозиції і блокувати нашу діяльність" перед виборами до Держдуми.

Законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, був внесений до Держдуми урядом Росії. Його автори посилалися на статистику МВС, згідно з якою в 2014 році в 27 регіонах країни відбулися 126 заходів, в яких загалом взяли участь чотири тисячі людей на півтора тисячах автомобілів. "При певних умовах подібні акції можуть перерости в стихійні виступи, групові та масові порушення громадського порядку", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Читайте такожРосійська опозиція планує провести марш пам'яті Бориса Нємцова

За проведення автопробігу або створення наметового містечка без узгодження з владою пропонується штрафувати громадян на 300 тисяч рублів. За неодноразове порушення закону про мітинги передбачено кримінальне покарання до п'яти років позбавлення волі.