REUTERS

На їхню думку, один з мігрантів, що сфотографувався тоді з Меркель, разюче схожий на смертника Наджима Лахрауі, який у вівторок здійснив вибух в аеропорту Брюсселя, повідомляє ТАСС.

За даними бельгійських властей, Лахрауі в'їхав до сусідньої з Німеччиною Австрії з Угорщини 9 вересня 2015 року в автомашині Mercedes, разом з головним підозрюваним у терактах в Парижі Салахом Абдесламом. Прикордонний контроль він пройшов за підробленими документами на ім'я Суфьян Каяль.

Читайте такожУ квартирі організатора паризьких терактів знайшли карту аеропорту Брюсселя

Відео дня

Меркель відвідала берлінський табір для біженців 10 вересня 2015 року. Це означає, що теоретично 25-річний Лахрауі дійсно міг сфотографуватися з Меркель. Однак на той момент терорист, що перебував у розшуку у зв'язку з паризькими терактами і, ймовірно, не став би так ризикувати.

Після відвідування канцлером Німеччини берлінського табору для мігрантів восени минулого року в ЗМІ та соціальних мережах з'явилися фотографії, де усміхнена Меркель позує в обнімку з біженцями, що викликало бурхливі дискусії в соцмережах. У свою чергу, прокуратура Бельгії в п'ятницю заявила, що саме Наджим Лахрауі привів у дію вибуховий пристрій в аеропорту. Поліція в той же день опублікувала його фото. Таким чином, порівняння знімків стало можливим.