Главный редактор Süddeutsche Zeitung Вольфганг Крах / REUTERS

Про це у четвер в ефірі телеканалу ZDF заявив головний редактор Süddeutsche Zeitung Вольфганг Крах.

Він заявив, що видання має намір захищати своє джерело "практично будь-якою ціною". При цьому Крах констатував, що в останні дні їх джерело подавало сигнали, що знаходиться в "смертельній небезпеці".

"Якщо ми припинимо захищати наших інформаторів, то настане кінець журналістських розслідувань. І тоді не буде вже "Панамських документів 2", - заявив головний редактор Süddeutsche Zeitung, обґрунтовуючи відмову передати документи німецькій владі.

Відео дня

Читайте також"Панамський скандал": ЄС створить новий "чорний список" глобальних "податкових гаваней"

Як повідомляв УНІАН, так звані "панамські документи" або "панамський архів", які містять конфіденційні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, отримали широкий розголос 3 квітня 2016 року.

Документи були отримані німецькою газетою Süddeutsche Zeitung у 2015 році. Протягом року пул міжнародних журналістів під фінансуванням американської некомерційної організації Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) вивчав ці документи.

Читайте такожПутін вважає, що за публікацією "панамських документів" стоять США

Документи охоплюють період з 1977 по 2015 років. Основна тематика розслідувань, проведених на основі "панамських документів", - наявність прихованої власності політиків і пов'язані з цим конфлікти інтересів і дані про секретні офшорні компанії.

Архів містить 11,5 мільйонів файлів, в яких згадується безліч нинішніх і колишніх світових лідерів, високопоставлених чиновників і відомих людей, в тому числі більше десятка діючих світових лідерів.