УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Пєсков сказав журналістам у Москві.

"Мені про це нічого не відомо. Але, знаєте, говорити про посилення якогось угруповання на кордоні з Білоруссю - це було б, напевно, великим перебільшенням. Напевно, мої колеги в Міністерстві оборони зможуть пояснити вам пересування тих чи інших підрозділів. Але сама постановка питання - посилення на кордоні з Білоруссю - мені здається абсурдною", - сказав Пєсков у відповідь на запитання про те, чи приймав президент РФ Володимир Путін якісь рішення з цього приводу.

Читайте такожПравозахисники: За час операції РФ у Сирії загинули більше 2 тисяч мирних жителів

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за інформацією російських ЗМІ, Росія, за деякими даними, стягує війська до білоруського кордону. Про це повідомляє група волонтерів, які займалися розслідуваннями про ситуацію в Криму, на Донбасі та в Сирії.

Висновок про перекидання збройних сил зроблено на основі аналізу соціальних мереж. З відкритих джерел фахівці з'ясували, що в Брянській області повинні найближчим часом з'явитися два військові об'єкти. Днями в Клинці з Єкатеринбурга на постійну дислокацію перевели 28-у окрему мотострілецьку бригаду. Фотографії ешелонів з військовою технікою викладали місцеві жителі. Перекидання має завершитися до жовтня, стверджує портал InformNapalm.

Як повідомляє NEWSru.com з посиланням на волонтерів, "значний бойовий досвід уральська бригада отримала в ході російської військової агресії проти України та Сирії". Після передислокації зростає загроза "кримського сценарію" в Білорусі. У Мінську інформацію про стягання російських військ до кордону коментувати відмовилися.

Реакції від російського Міністерства оборони поки що не було.

У Міноборони РФ у період активних бойових дій на Донбасі заявляли про перекидання підрозділів до кордону з Білоруссю і Україною.