REUTERS

Плани заходів безпеки під час прийдешнього саміту НАТО будуть змінені, через те, що головна комендатура польської поліції відправила їх незахищеним електронним повідомленням. Про це з посиланням на Gazeta Wyborcza повідомляє "Європейська правда".

Читайте такожГенсек НАТО зробив заяву за підсумками референдуму в Британії

У повідомленні, яке було розіслано поліцією, були подані дати і години піротехнічного контролю в місцях перебування  і виступів найважливіших гостей саміту; розміщення сил поліції, армії, жандармів, спец призначенців; маршрути ВІП-кортежів і номери мобільних осіб, що керують операціями з забезпечення безпеки.

Відео дня

Столична ратуша, одна з інституцій, до якої прийшло повідомлення, підтвердила: плани з детального забезпечення безпеки на міжнародному заході надійшли у звичайному незахищеному листі.

"Ми зробили висновки з того, що сталося, були прийняті заходи персонального характеру. Документи будуть змінені, щоб забезпечити безпеку", - заявив глава міністерства внутрішньої безпеки Маріуш Блащак, якого цитує TVN 24.

За словами міністра, глава генштабу поліції, відповідальний за цю подію, подав у відставку.

Як повідомляв УНІАН, 8-9 липня у Варшаві відбудеться черговий саміт НАТО. Також під час саміту заплановане засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав.