REUTERS

Суд у Туреччині вже санкціонував їхній арешт. Їх звинувачують у "членстві в озброєній терористичній організації". Таким чином, кількість обвинувачених у зв'язку з терактом в аеропорту зросла до 30 осіб - напередодні обвинувачення були висунуті 13 підозрюваним, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі".

Читайте такожТуреччина висунула звинувачення 13 затриманим у зв'язку з терактом в Стамбулі

Як заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, серед підозрюваних є уродженці російського Дагестану. Він переконаний, що теракт здійснило терористичне угруповання "Ісламська держава", хоча на сьогоднішній день відповідальність за нього ніхто не взяв. "Напад було вчинено як частину операції "Ісламської держави" і він містить ознаки її методів", - сказав турецький президент.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, пізно ввечері 28 червня троє озброєних людей почали стрілянину біля входу в термінал аеропорту. Після того, як поліція відкрила вогонь у відповідь, вони підірвали себе. Прем'єр-міністр Біналі Йилдирим заявив, що попередні дані вказують, що напад здійснило екстремістське угрупування "Ісламська держава". Глава ЦРУ Джон Бреннан також вважає, що напад "має характерні риси" джихадстського угруповання. 30 червня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що теракти в аеропорту Стамбула здійснили смертники, які виявилися громадянами Узбекистану, Киргизстану та Росії. 

Нагадаємо, 3 липня двох громадян Киргизстану, які виявилися прибічниками "Ісламської держави", затримали в аеропорту імені Ататюрка після того, як вони прилетіли рейсом з України.